Waarom deze stap

 

Samen met mijn man hebben wij een scheepvaartbedrijf in de binnenvaart. Hij vaart en is dus de hele week van huis, en ik ben thuis en regel het huishouden en doe de backoffice van onze onderneming.

Onze jongste telg gaat binnenkort starten op de basisschool. Hartstikke leuk voor hem en meer rust voor mij. Maar ik houdt niet zo van rust. Ik verveel me snel en ben graag bezig. Ik ben dus al een tijdje zoekende naar wat ik wil gaan doen als hij op de basisschool zit.
En dat is nog best lastig als je nogal wat eisen hebt; zoals in de schoolvakanties mee naar boord willen, zelf de kinderen opvangen bij ziekte of studiedagen en ze ook niet naar een VSO of BSO willen sturen. Ze zijn natuurlijk ook gewend aan de vrijheid die het met zich mee brengt met een moeder die eigenlijk altijd thuis is.

Ik kwam de term Virtual Assistant tegen, nog nooit van gehoord maar ik ben mij erin gaan verdiepen en dit was alles wat ik zocht!
♥ Doen wat ik leuk vind → Administratieve en secretariële
ondersteuning bieden
♥ Wanneer ik het wil doen → Als de kinderen op school zitten en/of op
bed liggen
♥ Waar ik het wil doen → Thuis of in de schoolvakanties aan
boord!

Daarom ben ik gestart met de training ‘start een succesvolle business als Virtual Assistant’ . Ik leer een hoop handigheden en tools om andere ondernemers te kunnen ondersteunen.